Koperwerk

Bij koper word er onder invloed van lucht en neerslag een ondoordringbare oxidelaag gevormt. In eerste instantie word het  roodbruin van kleur. Na verloop van tijd krijgt het zijn karaktistieke platina groene kleur. (In het riet blijft het koper donkerbruin van kleur) Deze oxidatielaag herstelt zich als het beschadigd wordt, zodat het materiaal beschermt blijft.

Er zijn vele toepassingen voor koper zoals;

  • Koperen dakgoten
  • Koperen regenpijpen
  • Koperen daknokken
  • Koperen raamdorpels
  • Koperen dak- of gevelbekleding

Koper behoud en/of creëert bij huizen met een rieten dak de sfeer van vervlogen tijden. Het materiaal leent zich voor een zeer verfijnde afwerking. Het geeft een schitterens aanzicht door het toepassen van dakgoten van koper. Maar er kan ook koper worden gebruikt bij de afwerking van de nok, of de raamdorpels van het gebouw.

Koperen nok en raamdorpels

In dit project vindt u foto's van een prachtig pand waar wij niet alleen de kap hebben vernieuwd, maar ook schitterende koperen accenten hebben verwerkt.

Koperen nok

In deze mooie villa hebben we een koperen nok verwerkt. Het was voor ons een prachtige klus om te maken en resultaat mag er zijn.

Koperen dakgoot

In deze mooie villa hebben we een koperen nok verwerkt. Het was voor ons een prachtige klus om te maken en resultaat mag er zijn.

Dak met koperen nok

Aan de Reeuwijkse plassen in het Zuid Hollandse Reeuwijk staat deze prachtige villa met een koperen nok op het dak.